Skorteby Dressage

Varmt

Kategori: Allmänt

Igår kväll tog jag in hästarna skapligt för att de skulle återhämta sig efter den extrema värmen innan det var dags för dagens träningspass. Generalen kändes helt underbar, det var nog det bästa passet vi genomfört tillsammans! Duktiga Gene! Jag började med galopp som vanligt och tog då igenom det vi jobbar med för tillfället. Sedan travade jag endast några varv i slutet och avslutade då passet eftersom han kändes så fin! Riktigt härligt att kunna avsluta sina träningspass med flaggan i topp och känna sig riktigt nöjd! 

Sedan var det Lordens tur. Innan jag hann sätta på honom sadeln var han svettig på bogen, det var varmt må ni tro! Mamma fick hjälpa mig upp på honom då han kan hitta på lite hyss, men den här gången gick det bra ;) Under passet blev det lite glädjeskutt, men jag kunde inget annat än le och ge honom en klapp på halsen. Han har så mycket energi och tycker att det är så roligt att få arbeta, så varför klaga på dessa glädjeskutt? :) När vi var klara fick han duscha i spolspiltan och sedan äta god mat! Han var helt överlycklig över att få kraftfoder igen då han har gått på bete sedan en tid tillbaka och inte behövt extra tillskott. Detta syns även på hans mage, kan valacker vara dräktiga? ;) 

Denna vecka får Lorden hoppa över gräset, så lite av magen kan arbetas bort, och Gene får då ta Lordens plats på betet. Dock blir det att gå in på nätterna, men på dagarna ska han få smaska gott gräs!

Nu ska jag ut i solen igen! Ha det bra i värmen och njut ordentligt, för i helgen blir det ösregn! :/


Generalen, efter ett hoppass 2010

Lorden, 2009 (nya blider kommer!)

Josephine