Skorteby Dressage

Nytt tankesätt

Kategori: Träning

Blev helt plötsligt väldigt sugen på att börja blogga igen, efter sisodär 1,5år avbrott... Det har hunnit hända en del under den tiden.
Prinsen och jag har varit iväg på några Pay and Ride som har gått helt okej. Han är en herre som ser mycket spöken och som diskuterar en del med sin ryttare, men när han väl hamnar i samspel med ryttaren inne på banan så är han helt underbar! Så med mer miljlträning så kommer han bli fantastisk.
Vi har även tyckt att han har haft svårt att få med sig sitt ena bakben lika mycket som det andra, framförallt i traven. Vi lyckades få tag i en kiropraktor som har goda erfarenheter av just hästars bakben. Han hittade en liten öm punkt på insidan av ljumsken och detta åtgärdade han direkt. Han konstaterade också att Prinsen har ganska svaga bakknän. Vi fick då i läxa att köpa ett linement till knäna samt att träna med intervaller i tungt underlag varannan till var tredje dag under en tid framöver. Vi har då åkt över till Sissis anläggning och det har gett riktigt bra resultat!
Inte nog med att han har börjat bli starkare, vi har även bytt sadel. Så nu hoppas jag på att allt kommer gå i rätt riktning och det är så kul att se förändringarna som sker, både i muskelsättningen och även hans mentalitet och inställning till träning! Nu börjar han ju faktiskt se ut som en dressyrhäst, lilla valpen ;)
 
 
First Prince 2015-08-17
 

Josephine
Kommentera inlägget här: